Browse Definitions :
Quiz

Quiz: Help Desk Basics

How could we live without our friends at the help desk? End users everywhere rely on their problem-solving skills and patience - especially when we have mysterious PEBKAS (problem exists between keyboard and seat) errors. Our first self-study quiz tests some basic computer and Internet terminology and is dedicated to help desk representatives everywhere.

How to take the quiz:
- After reading the question, click on the answer that you think is correct to go to the whatis.com definition. If the answer you've chosen is correct, you will see the question text somewhere in the definition.
OR
- After reading the question, write down the letter of your answer choice on scrap paper. Check your answers by using the answer key at the end of the quiz.

Good luck! May the help desk energy force be with you!

1. This is the basic Internet program that lets you verify that a particular Internet address exists and can accept requests.
a. universal resource locator
b. NOC
c. ping
d. resource reservation protocol
e. bandwidth test

2. This is the smallest unit of data in a computer.
a. bit
b. exabyte
c. bogomip
d. byte
e. nit

3. This is the program your personal computer's microprocessor uses to get the computer system started after you turn it on.
a. boot
b. source code
c. initialization
d. BIOS
e. softswitch

4. This is the standard interactive and programming language for
getting information from a database.
a. SQL
b. SSL
c. DCOM
d. PL/1
e. DASD

5. This is a collection of small programs, any of which can be called
when needed by a larger program that is running in the computer.
a. digizine
b. legacy application
c. crosstalk
d. servlet
e. dynamic link library

6. This is the place in a computer where the operating system,
application programs, and data in current use are kept so that they can
be quickly reached by the computer's processor.
a. microprocessor
b. random access memory
c. access control list
d. Management Information Base
e. system tray

7. This is a network point that acts as an entrance to another network.
a. network node manager
b. handshake
c. gateway
d. floating point unit
e. Fortezza

8. This is the measure of the range of frequencies a communication
signal occupies.
a. radian
b. frequency modulation
c. frequency-hopping spread spectrum
d. dynamic range
e. bandwidth

9. This is the device, or in some cases, software in a computer, that
determines the next network point to which a packet is
forwarded toward its destination.
a. bit map
b. router
c. traceroute
d.device driver
e. transducer

10. This is a set of related programs, located at a network gateway
server, that protects the resources of a private network from users from
other networks.
a. secure socket shell
b. firewall
c. general protection fault
d. logic gate
e. private key

 SCROLL DOWN FOR ANSWER KEY





1. c
2. a
3. d
4. a
5. e
6. b
7. c
8. e
9. b
10.b

See the rest of our quiz topics

If you need to review the basics, you may wish to follow our Learning Path: Basic Computer Concepts.

This was last updated in November 2010
SearchNetworking
  • microsegmentation

    Microsegmentation is a security technique that splits a network into definable zones and uses policies to dictate how data and ...

  • Wi-Fi 6E

    Wi-Fi 6E is one variant of the 802.11ax standard.

  • network packet

    A network packet is a basic unit of data that's grouped together and transferred over a computer network, typically a ...

SearchSecurity
  • MICR (magnetic ink character recognition)

    MICR (magnetic ink character recognition) is a technology invented in the 1950s that's used to verify the legitimacy or ...

  • What is cybersecurity?

    Cybersecurity is the protection of internet-connected systems such as hardware, software and data from cyberthreats.

  • Android System WebView

    Android System WebView is a system component for the Android operating system (OS) that allows Android apps to display web ...

SearchCIO
  • privacy compliance

    Privacy compliance is a company's accordance with established personal information protection guidelines, specifications or ...

  • contingent workforce

    A contingent workforce is a labor pool whose members are hired by an organization on an on-demand basis.

  • product development (new product development -- NPD)

    Product development, also called new product management, is a series of steps that includes the conceptualization, design, ...

SearchHRSoftware
  • talent acquisition

    Talent acquisition is the strategic process employers use to analyze their long-term talent needs in the context of business ...

  • employee retention

    Employee retention is the organizational goal of keeping productive and talented workers and reducing turnover by fostering a ...

  • hybrid work model

    A hybrid work model is a workforce structure that includes employees who work remotely and those who work on site, in a company's...

SearchCustomerExperience
  • Salesforce Trailhead

    Salesforce Trailhead is a series of online tutorials that coach beginner and intermediate developers who need to learn how to ...

  • Salesforce

    Salesforce, Inc. is a cloud computing and social enterprise software-as-a-service (SaaS) provider based in San Francisco.

  • data clean room

    A data clean room is a technology service that helps content platforms keep first person user data private when interacting with ...

Close